Cat de lung este drumul spre antreprenoriatul online

antreprenoriat-online

Am citit pe undeva despre o intalnire dintre Jerry Seinfeld si un tanar ce vroia sa se lanseze in stand-up. Dupa actul celebrului Jerry, tanarul s-a apropiat si a inceput sa il intrebe ce sa faca sa se promoveze mai bine si sa obtina mai multe invitatii.

Seinfield ar fi raspuns:

– Marketing? Pai, lucreaza la niste schite proprii!

Pustiul a ramas surprins. Nu ai nevoie si de expunere daca vrei sa reusesti? Degeaba scrii cateva texte bune daca nu are nimeni ocazia sa le asculte si sa le evalueze.

Nu asa ar trebui sa functioneze lucrurile?

Nu e normal sa intrebi pe cei care au reusit cum au facut si sa te iei dupa ei?

Ba da, doar ca…

Nu poti sari etapele si sa te astepti sa devii antreprenor de succes peste noapte.

Ce pot sa spun este ca am facut si eu asta la inceput. Am citit zeci de articole despre cum sa-mi fac un blog perfect, despre cum sa scriu articole si sa le optimizez mai bine. Am cautat cu disperare metode sa imping articolele mele in prima pagina pe Google si cum sa contruiesc cel mai tare blog de marketing.

Asta INAINTE sa am un singur articol scris.

Ce mai poti citi:

Si vad chiar si acum aceleasi greseli, nu doar de la companii, ci si de la cei care vor sa devina antreprenori online.

Grupurile de pe Facebook dedicate marketingului online ( asta este grupul facut de mine dedicat promovarii pe Facebook) sunt pline de autori, designeri, marketeri care se folosesc de ele pentru a arde etape.

In mod cert majoritatea lor sunt profesionisti, au ambitie si motivatie sa creeze si sa devina antreprenori online, dar nu fac altceva decat sa sara etapa aia de creatie, de lupta interioara si care te face sa gasesti directia.

Sa vrei sa faci mai mult.

Sfaturile de la cei care au reusit sunt excelente, dar numai DUPA ce ai o directie clara si un obiectiv bine setat. Chiar si cei care au pornit deja uziteaza la maxim de spatiu pentru a intreba: Cum sa colectez mailurile? Cum sa lansez un serviciu online? Care este bugetul optim sa incep promovarea pe Facebook?

Nu ca rasunsurile nu ar fi bune sau neinteresante. Din contra, eu stiu cu atat mai mult cat de important este sa urmezi un sistem si sa ai o structura.

Tocmai asta spun si aici pe blog:

Daca vrei sa ai succes online, ai nevoie de un plan.

Dar si de munca.

In plus…

Pana sa ajungi sa iti pui intrebarea despre bugetele necesare promovarii pe Facebook, ai nevoie sa stii care este audienta ta, prin ce se caracterizeaza si cum sa faci sa transmiti un mesaj mai eficient.

Sa nu te indepartezi de scopul tau principal. Chiar daca Seinfield are in spate o experienta, a avut si el parte de promovare. Diferenta este ca el a prins vremurile in care lucra cu agenti si se ocupau ei de tot.

Poate ca de aia notiuni ca marketing, reach, promovare suna atat de dubios pentru cei ca el. Seinfeld nu a facut altceva decat sa scrie schite si sa le joace. Restul a venit de la sine, dar concluzia este:

Treaba unui antreprenor este sa creeze. Afaceri, produse, servicii. 

Restul sunt elemente secundare.

Inclusiv scrisul inseamna focus pe subiect si pe ceea ce intereseaza audienta. Si cu afacerile lucrurile stau la fel: sa te concentrezi pe ceea ce conteaza, pe produs si apoi pe promovare, livrare.

Sa stii cum conectezi produsul cu cerintele pietei in care te lansezi. Sa stii sa scrii un articol despre domeniul de interes al audientei. Sa desenezi ceva cu pasiune incat sa lacrimeze criticii de arta. Sa scrii o stire despre ceva in care crezi si pe care nu ti-e teama sa o spui lumii.

Drumul catre antreprenoriatul online nu este unul scurt si nici nu trebuie sa il scurtezi. E bine sa stii de la inceput ce ai de facut, dar sa nu arzi etape.

Avem cu totii nevoie sa ne concentram pe ceea ce conteaza cu adevarat si sa lasam deoparte trucurile care pot sa te imbogateasca peste noapte prin nu stiu ce scheme-minune.

Lasa visele si povestile deoparte si apuca-te sa pui pe foaie adevarata afacere la care visezi. Nu te vaita ca nu ai cand, atata timp cat pierzi zilnic poate 2 ore pe zi pe Facebook.

Stai zilnic 2 ore in trafic poate…

Te uiti la seriale seara?

Acolo este timpul tau.

Scrie zilnic cate ceva despre ce vrei sa faci si fa-ti un obicei din asta

O sa fii uimit cat de repede poti parcurge un drum care pare sa fie atat de lung si anevoios.

Distribuie articolul

Adrian Chirca

Pasionat de tot ce tine de marketingul digital, am aplicat cu succes in ultimii 10 tehnici si stategii eficiente pentru a gasi calea catre succes pentru companii mici si mijlocii. Scriu frecvent despre optimizare, Facebook Ads, canale de vanzari si business-uri online.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: